lördag 16 juni 2012

Röding i hemmets kök

Hej där! Just nu pågår febrilt och flitigt arbete i huset Hedberg & Carlsson. Själv avnjuter jag från läktarplats Malins köksmästartalanger då hon tillreder ugnsbakad Röding med grön sparris, Hollandaise och Selleri. För att klara av denna beundran från stolsplats låter jag mig väl smakas av en väl kyld Petit Chablis.

Såser som ju alla vet finns att tillgå helt färdiga men vi har en långtgående överenskommelse att såser om de nu skall komplettera en anrättning bör vara gjord från dess bas till färdig serveringsvänligt tillbehör.

Fina fisken, ja denna Röding köpte vi på coop-Extra, Enebyberg, ibland men väldigt sällan överger vi vår annars så högt rankade Konsum "Djursholm" och söker oss utåt av ren nyfikenhets skull.
Så var rödingen förberedd för ugnen i folie, kryddad med salt, selleri och peppar. Ser fram mot en gastronomisk upplevelse, som tips kan nämnas att affären även tillhandahöll härliga Abborre-fileér, kanske något för Söndagen, stekta på hårdbröds smörgås?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar