söndag 4 november 2012

Vilt på Djursholm & Edsbyn skärrar favoriter!

Hösten går vidare med med sin härliga lövskrud och promenader invid vattnet är så underbara den här tiden.


Denna härliga söndag summerar jag hela den gångna veckan! Lagom med arbete, fått tillbaka bilen från verkstaden. Under torsdagen fick vi besök från Småland, Susanne & Niklas som vi passade på att bjuda hem då de var i stan för business inom retail. Vi fick en underbar afton med älgkött tillagad i en Bourgogne -liknande gryta, jag gjorde även min egen köttbuljong som sedermera finns i frysen för framtida behov. Förrätt: Malin skar upp fruktbröd till små snittar och på dessa skagenröra. Brödet och skakenröran inköptes från resturangMonrads Medan jag tillagade köttgrytan från grundenBuljongen kokades upp på älg, gul lök, pepparkorn, salt

Praktiskt uppläggningsfat från Cerverablev perfekt till snittarna.


Köket, smakernas borg och här är jag kung bland kryddor och champagne.Vi provade en ny Champagne som var till mycken belåtenhet, kan varmt rekommendera denna, låg speciellt bra i linje med det fruktiga mörka, söta brödet och smaken av räkor. Helt underbart och dessutom en lite annorlunda flaskform som tycktes dra oss till sig under vårt besök på Vin & Spritmomopolet.

Fredagen bjöd på bandy från hemmaplan i Edsbyn, så äntligen har elitserien börjat ta fart och med fördel då vi ej är uppe på plats, finns ju TV4Sport. Vilken match! Det var med fart och fläkt "Nya Edsbyn" med stolt tradition fyllde på i banan som om lagets spelare aldrig tog slut. Ett enormt tryck på läktaren därRed Farmers Lyfte sitt lag tillsammans med alla bybor! Makalöst, vilket spel, dragningarna, skären i den blanka isen, skotten och vinklarna. Allt fanns med och många är dem som i olika medier uttryckt känslor från fornstora dagar, att de känt igen ett gammalt Edsbyn i all sin stjärnglans och storhet. Jag kan bara hålla med, den fart dessa bandyspelare visade var det länge sedan vi såg. Ett storlag som hela tiden kvitterade och pressade tillbaka var inte ens det för övermäktigt för dessa bandymästare! Edsbyn regerade, det är långt kvar men som jag sagt på flera platser så finns det 19 miljoner skäl till en revansch som befäster vikten av spelet, spelarna och organisationen runt om som ett lagarbete mellan folket i en hel bygd! Det här var verkligen hela Edsbyn på is!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar