fredag 27 april 2012

Björn på plats och Café Rost följer med hem!

I skrivande stund tillbaka på Djursholm med ett flagnande ansikte som jag smörjer in med glädje efter de härliga skiddagarna i Ramundberget. Mellanlande i Edsbyn för en del arbete och kan bara konstatera att fler björnar nu är i rörelse i området, baserat på fotografers utsago och de egna observationer jag gjort. Ser riktigt bra ut!
Hittills har vi vandrat ned till björngömslet men denna gång tog vi bilen. Dock fanns hinder i vägen efter framfart av storm.
Här sågas det febrilt för att göra den gamla körvägen framkomlig. Den här vägen används ju också av björnarna skall tilläggas.
Precis som förmodat efter de senaste fotograferna, så har björnen gjort rent hus vid åtelplatsen.
Här går en utav björnarnas stigar genom vattnet och myren, fram mot björngömslet!
Malin och jag satt och vilade i gömslet efter en del fältarbeten framför gömslet. Korp, nötskrikor och en räv hann vi se innan det bar av in mot byn. Här en vy från björngömslet ut mot myren.
Här en vy ut mot underbara sjön Räken!
Väl tillbaka i Edsbyn blev det lunch på Café Rost, en underbar soppa med bröd. Innan vi begav oss ned till Djursholm beslutade vi att ta med en del av denna upplevesle hem, så vi köpte kex och riktigt fina ostar, varav en är världens finaste ost enligt expertis på plats. Efter vår fina mysafton hemma, kan jag bara hålla med. Ost och kex från Café Rost, päron från ICA Edsbyn och vinet ett Valpolicella från systembolaget i Edsbyn.

3 kommentarer:

  1. Egentligen ingen konst att välja goda ostar från Kafé rost & Deli, men den där hårdosten ser ut att vara ett extra bra val. Ska genast bege mig ...

    SvaraRadera
  2. Kul att få bistå med tips. Bra vinval också! /Kaféägarn'

    SvaraRadera
  3. Ja verkligen fantastiskt att det äntligen finns ett ställe där kunskap, passion och bra råvaror samexisterar på detta vis. Sen tycker jag att Rost är ett bra komplement till anrika Sommars som på ett sätt representerar en annan tidsanda. Rost är lite mer lågmält med smaker från kontinenten. Sommars å andra sidan har sin karaktär där du fortfarande kan känna doften från bryggkaffe blandas med dofter från solblekta arbetarställ, befläckade med hydralolja och disel. Combon äger tycker jag, och att som kund ena dagen kunna sätta tänderna i en härlig gräddbakelse och samtidigt få lära sig allt om vilken pelletspanna som är bäst, för att nästa dag kliva in i en bit av Milano och köpa fransk lemonade :-)

    SvaraRadera