onsdag 29 augusti 2012

Member of the pack?

På begäran från anonym varg, så kommer här en uppdatering med bl a rapport från Fjällräven Classic. Detta blev mitt 8:e år att gå de 11 milen mellan Nikkaluokta och Abisko.

Fjärde året för Malin som sedan tidigare har 1 sliver och 2 guld. Hur gick det då? Mindre förberedelse än alla andra år pga en hel del arbete och projekterande för oss båda. Så loppet blev en vandring med tyngdpunkt på rutin och erfarenhet. OBS Prova inte detta hemma! Är du ovan vandrare kan ringa förberedelser bli ödesdigert. För oss gick det trots få träningsmil i benen relativt bra. Försöket att slå vårt tidigare gemensamma rekord 68h fanns en längre stund inom räckhåll. Men det kom dippar efter vägen, mentala sådana.

Sluttiden blev 75h och vårt andra silver då den ursprungliga guldtiden har sitt tak på 72h. Varför vi ändå kom hem med guld? Jo regeländringar gjorde att vi med stor marginal kunde kvittera ut varsin guld-medalj. Nya reglerna för 2012 års upplaga gav nämligen guld till alla, något vi som gått 1 år eller fler naturligtvis reagerade på.

Här Malin under vår nattvandring mot Kieron. Efter ett rasande tempo från sälka till Alesjaure beslutade vi att göra ett försök att nå Kieron för att där vila och sedan ta målgången. Dock fick vi ge upp efter ett riktigt äventyr över breda vattenflöden som tog ut sin rätt på vår ork. Hur som helst en underbar vandring med otroligt spännande människomöten och naturligtvis den digra feststämningen i målet vid Abisko. Trekkers in, god mat och dryck, peaken av ett socialt frilufts-event helt enkelt. Naturen? Ja naturen lika storslagen som alltid. Nu satsar vi på 2013!


Alla bilder tagna med IPHONE 4S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar