fredag 27 juli 2012

Semester i ett underbart Hälsingland

Underbart med semester, om än semester också kan innebära arbete både på distans, externt och internt. Det var nu ett tag sedan jag skrev då tiden helt enkelt inte räckt till. Sitter nu i skrivande stund på ett Djursholm i sin vackraste sommarskrud. Vart tog allt folk vägen? Ja de flesta är väl ute i skärgården eller på landet någonstans. Själva har vi gjort Hälsingland, helt underbart. Edsbyn har varit vår utgångspunkt. Hemmavid har vi gästat Woxna Herrgård på Afternoon-tea. Underbar herrgårdsmiljö mötte oss då vi kom in i entrén.

Vackert dukade bord och en underbar service, fick också nöjet av att träffa Ann Johnsson som verkligen satte ribban högt vad gäller gästbemötande och service. Mycket nöjda dock med tillägget att alldeles för mycket på det vackert uppdukade buffébordet innehöll nötter. Kanske ok för 20 år sedan men i dag är andelen allergiker högt bland befolkningen och just nötallergi är vanligt förekommande. Viktigt att veta vad man har i mat och bakverk samt att märka ut detta. I övrigt var buffén en sann höjdpunkt med scones, bullar, tårta och en rad andra bakverk.

Hälsingland lika mytomspunnet som mångfacetterat ! Har du inte varit här är detta det naturliga valet för nästa års semesterresa. På västras sydsidan, Edsbyn med omnejd. Här kan du bo bra och nära alla utflyktsmål på Edsbyns hotell! Nära till Voxnadalens kanot och camping, Voxna Herrgård, Vinströmmarna och Hylströmmen, Mittjasvallen mfl besöksmål. Kontakta Kommunen för mer turisminformation på 0271-57000 På Edsbyns hotell finns även där kunnig personal med lokal information, 0271-21240
Edsbyns Hotells hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar