fredag 15 juni 2012

Fjällräven Classic genomgår stor förändring!

Hej alla denna underbara fredagskväll med en sol som smeker hela Djursholm! Fick också en kontakt från Familjen Holtes som var på väg till Rödöga med ett ännu vackrare väder en bit ut i havsbandet. Här har det under veckan varit en del möten för mig men också tid för en rejäl upptrappning av träningen inför Fjällräven Classic. Den 11 mil långa vandringen. Nu med nya regler dvs alla får guld, något som väckt en hel del diskussioner. Vi är många, det vill säga vi som går för andra året eller mer som noga noterar och vill lyfta fram den riktiga gränsen för Guldtiden, dvs under 72 timmarFjällräven Classic

Naturligtvis är det med både vedmod och bestörtning vi konstaterar att en utav inslagen i Fjällräven Classic, ett inslag som gav det fria valet, motivationen och grunden för den egna planeringen och målsättningen tagits bort av Fjällräven. Vad hoppas man åstadkomma med detta? Ja minskad hets och att vandrare som saknar erfarenhet och fysiks förträning inte skall ta sig vatten över huvudet. Kommer man att uppnå detta? Ja även om så vore fallet tas nu en av grundpelarna, det som gjort Fjällräven Classic till ett roligt event bort från oss! Många är också de som inte ännu uppmärksammat denna helt omvälvande förändring. Min tanke oavsett om jag i år klarar den traditionella guldtiden eller inte, är att öppet som genom denna blogg understryka, att människan är född för utmaning, tävlan och prestationsbejakande. De flesta av oss drivs av tydliga mål.

gränser att spränga, att vilja nå högre och uträtta mer. Precis så som Fjällrävens Grundare Åke Nordin, som en gång började i en källare, men som ville så mycket mer! Detta har han lyckats med i sin resa där han gått från klarhet till klarhet. Ingen har som han lyckats lyfta fram det Nordiska friluftslivets innre hjärta, självbevarelsedriften, styrka och strävan att utvecklas i en unik fjällmiljö! Där uti har han med en särdeles uppfinningsrikedom anpassat kläder och utrustning efter Nordiska mått och krav, i dag känt som det varumärke som i en vid värld är anpassat för tuffa tag men också för att ge en gemytlig upplevelse av fjäll, berg och sjöar i vår vida värld. Åke Nordin vet att gränsen för guld är knivskarp.

Han gick aldrig för silver eller brons, endast den ädlaste av metaller stod för hans ögon och i dag kan vi skönja en enorm utveckling av Fjällräven i en allt tuffare outdoor-marknad. Om min tid blir längre än 72 timmar, kommer jag inte att fästa medaljen på min jacka detta år! 72 timmars gränsen har under 8 år varit en utav mina målsättningar och jag har lyckats många år men inte alla. Till min samling har jag också ett silver.

1 kommentar: