måndag 23 april 2012

Ramundbergets bästa vårskidåkning!

Lämnade Edsbyn i går efter en mellanlandning, avrundade lördagen på det närbelägna Atlantic.
Resan gick mot Ramundbergen och som vanligt fick GPS:en snurr då vi körde Voxna - Los - Fågelsjö över Rullbo (ny väg). Please make a u-turn as soon as possible ekade i bilen som klättrade norrut under solens strålar.
Så äntligen framme! Kanonväder, så vi dumpade bilen vid Hotellets långsida, kastade oss ut i pisten direkt!
Malin på toppen! Snöförhållandena i Ramundberget just nu är mer optimala än på länge. I färskt minne förra våren då den fantastiska personalen kämpade mot våren som jag aldrig upplevt tidigare i alpina sammanhang.
vår favoritplats "Grillstugan" vid Solliften, skönt att knäppa upp pjäxor och få sig lite solbränna. Så här efter påsk och på en söndag slipper man verkligen trängsel i liftar och backar märker vi, men vartefter tiden går checkar folket in.
Sista åket för dagen gjorde vi stopp vid Ramundbergets "resturang 1000" en härlig öl och några nötter innan middagen på hotellet som bestod av Wallenbergare med rårörda lingon, ärtor i skirat smör samt potatispuré. En fantastisk upplevelse skapad av personalen vid Fjällgården, ung personal med känsla för service och kvalité! Det finns hopp för krog-Sverige och några ansikten vi stött på här genom åren, kommer vi antagligen att återse på resturanger som Operakällaren, KB, Prinsen mfl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar