onsdag 10 augusti 2011

Fjällräven Classic 11 långa mil rapport från mål

Sitter i skrivande stund på ett varmt härligt rum i anrika Abisko Turiststation . Det var i fredags kl 16.00 jag och malin "team Björnarna" tog våra första stapplande steg ut på stigen från Nikka mot Abisko. Lång planering och mycket träning skulle vara vårt recept för att ta mitt gamla personliga rekord på 56 timmar. Ett glädjekantat arrangemang med många ansikten från förr så väl som nya, satte den mycket vackra grundtonen i detta års vandringslopp.

Vidunderlig fjällvärd, kängtramp på kullersten och flata skiffer, piskande regn och tunga kläder, då och då en höstsol som trotts kyla brände väl den fjällräv som i dess strålar låg och myste.
Kort sagt denna upplaga av Fjällräven classic bjöd på fulldukat fjällbord. Ödmjukhet blev dock vår ton till sist och det var antagligen vid övernattningen vid foten till Tjäktapasset där tält restes i fullt regn som vår plan samtidigt ändrades. Siktet på att få klockan att stanna på 55 timmar ansågs orealistiskt i den mån vi ville genomföra detta arrangemang på ett roligt och skadefritt sätt. Nytt mål blev då att slå vår tidigare gemensamma guldtid på 71:45.

Detta kumde vi dygnet senare stadigfästa efter en mödosam slutvandring genom björkskogarna nedan Keron. Personligen anser jag att detta vandringslopp antagligen är det lopp som har det absolut längsta upploppet. Det startar redan då man står med sina darriga ben på trappstegen till rengärdet med vy in mot Kerons portar. Vår klocka stannade till sist på 68.37 och det är med glada minnen och ryggsäckar fulla med guld vi nu lämnar Abisko bakom oss under eftermiddagen. Vidare skall tilläggas att ca 3km före mål iaktogs björnspillning i terrängen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar