måndag 18 april 2011

Edsbyn by night

Framme i habitatet. Lugnet är här ett kännetecken. hör enbart fläktarna från träindustrierna och sporadiskt passerande fjällturister av den högre skolan, dvs de som undviker Stockholmsvägen upp till Sälen och i stället tar E4:an till Tönnebro, sen vägen västerut, förbi Edsbyn och via Furudal till Orsa och den beryktade "Kanonvägen" till slutmålet. Det lyser i den lilla byn, tidigare i dag stötte jag på min gamla arbetskamrat Kurt i Edsbyns enda rondell.

Har också hälsat på en kollega, Janne med familj. Faktiskt kollega med hela familjen på Oriflame, de har stuga i Alfta. Fin stund i den mysiga stugan med kaffe och bullar. Oerhört intressanta diskussioner om allt från Oriflames tillkomst i den Ekeröbasserade fabriken till historiska vingslag med gedigen minnesbank och väl berättad redogörelse. Namnkunniga profilmärken som Grumme, Finess, Vademecum mfl, en otroligt trevlig stund i skogsbrynet till de berg i Alftakanten där björnstråken duggar tätt och där även vargen gjort sig påmind.

Förbereder morgondagen, kameror, fältkök och torrfoder att ta med ut till gömslet, blir antagligen lunch i skogen i morgon. En del småfix, en trasig vägbom bl a, skall försöka laga den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar