Livet i och utanför den svenska björnskogen. Från dramatiska möten med vår svenska brunbjörn "Öga mot Öga" till hemmets trygga härd där matlagning kan vara nog så dramatisk. Följ Björnmannens vandring genom vardagen. Från de djupa Hälsingeskogarna i Edsbyn till de havsnära skogarna på Djursholm.
torsdag 8 mars 2012
En afton i skaldjurens tecken
Hämtade upp Malin vid Mörby station och försökte på bästa sätt hålla masken. Körde förbi vår infartsväg vid Vendevägen och då blev hon misstänksam. När jag sedan missade att svänga vid konsum, påstod att jag skulle kompleteringshandla, ja då hade hon överlistat mig. Bokat bord på Monrads, en liten överraskning denna dag. Monrads är verkligen stället här på Djursholm med sitt kunnande inom fisk och skaldjur och ett bemötande med hög standard. Här är ett besök verkligen värt. Kan tänka mig vad en björn skulle säga om denna meny. Min meny till björnarna når naturligtvis inte denna nivå men en favorit vid björngömslet är färska räkor blandade i flytande honung vilket brukar leda till förtjusning till den grad att björnarna också rullar sig i maten innan förtäring.
Vi serverades grillad Tonfisk, hummerstjärt & klo i skaldjursfond med gulbetor, men med lite koll på civiliserade maneér så började vi inte med att rulla oss i maten utan i stället ett glas vitt och bröd som sig bör.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar