fredag 27 juli 2012

Fjällräven Classic börjar snart!

Nu är det inte långt kvar till första starten från Nikkaloukta i Fjällräven Classic. För er som inte läst bloggen "Björnbiten" tidigare, take a break och surfa igenom. Finns en del angående eventet också! Förberedelser är a och o inför dessa 11 mil med packning genom fjällvärden, dessvärre har nya jobb och oplanerade uppdrag gjort att vi i år är en hel del sämre förberedda än något annat år men vi hoppas hämta in detta mot slutet i kombination med de erfarenheter vi har. Nu hoppas vi på en lite längre vandring efter Torparrundan i Edsbyn under helgen för att få en värdemätare på hur mkt som fattas oss. Fast med utmaningen kommer naturligtvis spänning och taktik gå hand i hand med umbäranden som förhoppningsvis bara får vinet till den goda maten i Abisko att smaka än mer fruktigt och njutbart.

Försöker sätta målgången och Trekkers in långt fram i medvetandet. Psykologiskt vill jag starta loppet i Singi, långt efter den träliga vandringen till Kebb och de berömda krönen innan Singi. Hur många är det? 8 - 14 säger jag för att täcka in dessa hägringar. Hur som helst, längtar enormt efter att få känna fjälluften igen och de hårda stenarna på leden som riktigt knäcker fotsulorna till en smärta som efter 5 mil övergår i ett leende på läpparna och som efter målgång pirrar och killar så där skönt bara du går från hotellrummet till matsalen. Vem vill vara utan den där vaggande ankgången föresten, den som bekräftar vad som många skulle kunna definiera som galenskap men som vi "Fjällrävar" ser som en blandning av test, framgång och naturupplevelse, ja helt enkelt att få vara sig själv för en stund! Gå tillbaka i tiden till den tid då förmågan att förflytta sig, tillreda mat och tillreda skydd inför natten mot vind och väder stod högst upp på listan.

2012 gör vi det igen men med betoning på upplevelse och med en helt annan teknisk arsenal till vårt förfogande, som i kombination med Fjällrävens arrangemang av eventet blir paketerat i en så komfortabel packpåse det nu kan förpackas i. Trygghet, social samvaro, kallt källvatten och himmelsk utsikt, ja det är ett litet axplock av vad som väntar oss alla. Nu kör vi vidare i förberedelserna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar