söndag 8 april 2012

En påsk i Edsbyn går mot sitt slut.

Sen kväll på Norra torget påskdagen 2012. I dag företog vi en längre promenad innan aftonens supé. Här gick promenaden längs den gamla byvägen genom Edsbyn.
Efter en härlig promenad når vi Freskatorpet med sin alldeles speciella charm som andas gårdag, ett förflutet, en tid bortom all stress.
Åter hemmastadda skrider vi till verket med vår sista festkväll. Gravad lax med egengjord Hovmästarsås i all sin enkelhet. 1 äggula, lite vitvinsvinäger, fransk senap, Hälsingesenap från hudiksvall, färsk dill, rapsolja. Enkelt och utan omsvep.
Till detta vår nyfunna favorit på systembolaget i Edsbyn, kan verkligen rekommendera denna ädla dryck med ett i särklass moderat pris dessutom. Ni hittar det direkt efter ingången på den högra hyllan för bubbel.
Vi tackar Edsbyn för denna gång, många glada ansikten och som altid ett glädjefyllt bemötande. För er som tänkt göra Sverige på årets semester är detta verkligen att rekommendera, varför inte ta med barnen upp till vinströmmarna där Pippi Långstrump på rymmen spelades in, bla scenerna då hon åker i tunnan under detta hissnande äventyr! I morgon blir det björngömslet, sen tillbaka hem till Djursholm.

2 kommentarer:

  1. Du är en verklig ambassadör för Edsbyn med omnejd :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lillemor! Ja bloggen kom i första hand till för att berätta lite mer om ett vardagsliv och att skildra detta utifrån två orter som verkligen berör mig, Edsbyn har sin speciella särprägel i mitt hjärta. Född i Stockholm och bott i Bollnäs i 14 år, så vill jag kalla mig opartisk samtidigt som jag på en rad olika sätt varit verksam i byn under 17 år. Sen är likheterna mellan Djursholm och Edsbyn många, lugnet, den vackra omgivningen, naturen och människorna, här hälsar folk på varandra då de möts, här pratas det småstadsskvaller i butiken och entreprenörsandan är hög på båda orterna även om det naturligtvis ochså finns skillnader. Tillgången på björnar tex :-)

      Radera